Prajitura cu lamaie

de RuxyRux in Prajituri, 21 Aug 2013 | 28537 vizualizari

 

Delicioasa! Restul va las sa imi spuneti voi dupa ce o gustati :)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri de smantana
  • 400 ml lapte( la temperatura camerei)
  • 100 ml ulei
  • 175 gr zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu o lingura de zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • vanilie
  • faina cat cuprinde sa se lege aluatul si sa nu se mai lipeasca de maini( e bine sa aveti 1 kg la dispozitie si in plus pentru intins foile)
  • Crema de lamaie:
  • 1,5 kg lapte
  • 500 gr zahar
  • zeama de la 4 lamai( aici v-as sugera sa potriviti gustul de dulce acru in functie de cat va place)
  • coaja de la 2 lamai
  • vanilie
  • 8 linguri faina
  • 5 oua
  • 250 gr unt( 85%)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie:

Foile se prepara usor amestecand si framantand un aluat, care se va da la rece pana ne ocupam de crema.  

Rupem aluatul in 6 bucati.  Se intind foarte usor foile si nu se rup( asta e de bine). Eu am copt foile la 180 de grade in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se tin nu mai mult de 7 sau 8 minute la inceput iar dupa ce se incinge cuptorul e posibil sa dureze undeva intre 5 si 6 minute. ( eu din neatentie am scapat o foaie pe jos astfel incat prajitura mea are numai 5 :D )

Lasam foile la racit.

Crema se prepara amestecand laptele cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia pe foc.

Ouale se  mixeaza cu zeama de lamaie si faina, apoi se toarna o cana din laptele fierbinte in vas si se amesteca bine, ca faina sa nu ramana cocoloase. Se toarna compozitia de ou  si faina in oala de pe foc cu lapte si se fierbe totul inca 5  sau 6 minute, amestecand usor sa se ingroase. Oprim focul si punem untul bucati si amestecam sa se topeasca. O lasam la racit.

Punem crema intre foi( eu am folosit tava de cuptor), ultima foaie nu se unge deasupra, acoperim cu o folie punem deasupra o greutate si o dam la rece toata noaptea. Prajitura se taie a doua zi, indepartand marginile, apoi se portioneaza in bucati. Se va tine la rece.

O decoram dupa preferinte si inspiratie, eu am pudrat-o si am servit-o cu zmeura proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura si lamaie